Cambridge Engels op het werk en in het bedrijfsleven

Het hebben van Engelse taalvaardigheden is iets wat in Nederland, als naar buiten gericht land, altijd gewaardeerd wordt. We zijn een vooruitstrevend land, we zijn leergierig, willen graag werken en gaan vaak naar het buitenland op vakantie. Ook is Nederland een handelsnatie, en aangezien Engels de handelstaal is, kan een beter begrip van het Engels leiden tot een betere baan, beter zakendoen en gemakkelijker zakelijke contacten onderhouden met buitenlandse bedrijven. Ik denk dat Cambridge de beste Engelse kwalificatie is die er te behalen valt. Verder ben ik van mening dat je Cambridge kunt en zou moeten gebruiken om je bedrijf en werkende leven te verbeteren .

Cambridge English Language Assessment biedt wereldwijd de meeste Engels taal kwalificaties. Met meer dan 100 jaar historie, hebben deze kwalificaties zich ontwikkeld tot een standaard, die onderwezen en erkend wordt in meer dan 130 landen.

Als je graag aan een Engelstalige universiteit wilt studeren of in het buitenland wilt werken of wonen, dan biedt Cambridge Engels je deze mogelijkheid. Doordat zo’n 20.000 universiteiten, werkgevers en overheden over de hele wereld deze examens accepteren, opent Cambridge Engels deuren naar hoger onderwijs, verbetert het de kans op een baan in het buitenland en vergroot het de keuzemogelijkheid om in het buitenland te gaan studeren of werken. De examens van Cambridge Engels worden ook geaccepteerd voor visum-, studie- en immigratie doeleinden in het Verenigd Koninkrijk, Australië, de Verenigde Staten en Canada.

Cambridge is met name relevant in een ondernemingsklimaat. Het concept van Brainport heeft er in Eindhoven voor gezorgd dat er zich een hoge concentratie aan high-tech industrie en bedrijven bevindt, waarbij de gebruikte taal doorgaans Engels is. Naar buiten gericht komt dit doordat er gehandeld wordt met buitenlandse klanten en leveranciers, waarbij het Engels ervoor zorgt dat men elkaar begrijpt. Binnen bedrijven, en dan vooral grotere bedrijven, is het Engels vaak de taal waar men zelf voor kiest die te gebruiken. Hier wordt meestal voor gekozen doordat werknemers van over de hele wereld komen.

Onlangs is Eindhoven door Dispatches Europe uitgeroepen tot de beste Europese stad voor expats: “Eindhoven was verreweg de beste. Het is hoogstwaarschijnlijk de enige stad in Europa die het complete pakket bezit; een centrale locatie in Europa, kwaliteit van leven, talent, betaalbare huisvesting en de voornaamste handelstaal is Engels.”

Werkgevers van lokale bedrijven zullen moeten inzien dat het gebruik van Engels binnen het bedrijfsleven zal toenemen. Om niet achterop te raken bij de concurrentie zullen ze dan ook moeten investeren in de Engelse taalvaardigheden van hun personeel. Werkzoekenden of mensen die hun arbeidsvooruitzichten willen verbeteren moeten ook niet zelfgenoegzaam worden. De huidige arbeidsmarkt is niet alleen een zeer internationale markt, maar ook een sterk concurrerende markt. Vele andere internationale kandidaten zijn erg vaardig in de Engelse taal… maar hoeveel van hen kunnen dit bewijzen? Een Cambridge kwalificatie op je CV geeft je dit voordeel. Het toont daarnaast ook aan dat je bereid bent om tijd te investeren in het verbeteren van je Engelse taalvaardigheid en je professionele vaardigheden.

Bij Eindhoven English bieden we cursussen Cambridge Engels aan op alle niveaus (PET, FCE, CAE, CPE) en kunnen we deze op maat maken zodat ze je huidige niveau zodanig verbeteren dat je klaar bent voor het examen. We bieden zowel individuele lessen als groepslessen aan, en zijn ook in de gelegenheid om de lessen bij jou thuis of op kantoor aan te bieden.

Voordat ik Eindhoven English heb opgericht, ben ik werkzaam geweest binnen het middelbare schoolsysteem. Ik heb aan alle niveaus binnen dit systeem lesgegeven en ben de laatste zes jaar werkzaam geweest op lokale scholen, waarbij ik vooral heb gewerkt in de functie van docent Cambridge Engels. In mijn loopbaan heb ik vele leerlingen voorbereid op deze examens en tot op heden heb ik een slagingspercentage van 100% (waarbij 90% van de leerlingen een A of B haalt).

In mijn volgende blog zal ik het hebben over hoe Cambridge Engels studenten kan helpen om toegelaten te worden tot een buitenlandse universiteit.